Hopp til hovedinnhold (trykk enter)
Arkivplan.no
Printer-ikon Utskriftsvennlig versjon

Politisk organisering

Kommunestyret er øverste kommunale organ i Folldal kommune, de treffer vedtak på vegne av kommunen så langt ikke annet følger av lov eller delegeringsvedtak. Kommunestyret kan gi formannskapet myndighet til å opprette og nedlegge stillinger og til å treffe avgjørelser i personalsaker. Kommunestyret delegerer sin avgjørelsesmyndighet til formannskapet i saker som skulle vært avgjort av annet organ, når det er nødvendig at vedtak treffes så raskt at det ikke er tid til å innkalle dette.  

Kommunestyret kan gi ordfører myndighet til å treffe vedtak i enkeltsaker eller i typer av saker som ikke er av prinsipiell betydning. Kommunestyret kan gi kommunedirektøren myndighet til å opprette og nedlegge stillinger og til å treffe avgjørelser i personalsaker. Kommunedirektøren kan delegere sin delegerte myndighet videre internt i administrasjonen, hvis ikke kommunestyret har bestemt noe annet. 

Kommunestyret kan opprette egne styrer for kommunale institusjoner o.l. og tildele avgjørelsesmyndighet i saker som angår virksomhetens drift og organisering. Slike styrer skal ha minst tre medlemmer og tildeles myndighet til å opprette og nedlegge stillinger og til å treffe avgjørelser i personalsaker.  

For perioden 2019-2023 (vedtak i kommunestyret 03.10.2019) ble det opprettet valgnemnd for Folldal Kommune. Valgnemnda skal ha fire representanter.  

Etter kommunevalget i 2015 erstattet Folldal kommune utvalgsmodellen med en komitemodell med to faste komiteer:  

  • Komite 1: Helse og oppvekst og kultur. Består av fire representanter.  
  • Komite 2: Teknisk, landbruk og miljø. Består av fem representanter.  

Ordfører utformer i samråd med formannskap og kommunedirektør mandat for saker til komiteene. Tildeling av saker til komiteene gjøres av kommunestyret. Formannskapet består av 7 medlemmer og er kommunens klagenemnd og planutvalg. Viltnemnd tillegges formannskapet. 

Folldal kommune praktiserer gjennomgående representasjon i formannskapet og komiteer.  

organisasjonskart politisk 2018_arkivplan

Laster...